Op citytrip naar Berlijn, een belevenis om nooit meer te vergeten.

Berlijn, een stad met littekens, maar ook de stad van de hereniging. Wie enkel Berlijn kent van in de geschiedenisles, kent Berlijn in principe niet. De stad in het verre Duitsland herademt als nooit te voren. Ze omarmt iedereen en laat je kennis maken met de adembenemende groene stad en open cultuur.

Een citytrip naar de hoofdstad van Duitsland is zeker een aanrader. De stad zelf is niet zo groot als Parijs en Londen, maar is zeker grootser dan de twee hoofdsteden van Frankrijk en Groot-Brittaniƫ samen. Wie op citytrip naar Berlijn vertrekt, zal hier en daar nog geschiedenis snuiven. Tegelijk gaat de stad ver vooruit op enkele gebieden. Het verleden en de toekomst gaan er hand in hand. Dit zie je ook in de architectuur.

Een goede tip als je nog nooit naar Berlijn bent geweest, is even kort de stad ontdekken met de metro. De metro rijdt vaak bovengronds, dus kun je snel veel zien. Op die manier kun je je wat oriƫnteren als buitenlandse toerist.

Enkele zaken die je moet gezien hebben in Berlijn:

De Berliner Dom is een enorm gebouw. Massief en grauw, maar toch adembenemend. Ook heb je er de bekende Branderburger Tor. Deze enige overgebleven stadspoort van Berlijn stamt al vanuit 1788. Aan deze befaamde poort begon het verhaal van de Berlijnse Muur en dat verhaal eindigde ook hier. Wat je nog zeker moet bezoeken tijdens uw citytrip is het unieke Holocaust monument, de Postdamer Platz en de Reichstag met de futuristische glazen koepel.


0 reacties: